Om oss

Kennel Aqualines registrerades 1995

Anders och Gunilla med valparna

Kenneln består av mig Gunilla och min man Anders. Här i huset med oss bor också Lexzie  som är en Kromfohrländerflicka, Barbetflickan Azti och Perroflickorna Anniez,  Lizzie och Mitzie samt Perropojken Rozze. 

Mitt hundintresse började redan när jag var liten och jag fick min första hund 1965.

Jag har varit aktiv i SKK sedan 1977 och är diplomerad ringsekreterare sedan 1998. Vi tog in Rozzo till Sverige 1997 och introducerade därmed rasen Perro de Agua Espanol i Sverige.

Jag har skrivit en rasbok som kom ut 2002 med den senaste uppdateringen 2010.

Vi var med och startade Svenska Perro de Agua Espanolklubben (SPDEAK) 2004, där jag valdes som klubbens första ordförande. År 2000 importerade vi vår Monza, Sveriges första Barbet och 2007 kom rasen Kromfohrländer till kenneln.

Vår första Perrokull föddes 14 februari 1999 på Alla Hjärtans Dag!

Vi prioriterar Kvalité före Kvantitet och har en liten uppfödning. Det viktigaste i avelsarbetet är att bevara rasens ursprung och användning och att exteriört komma så nära rasstandarden som möjligt. Att avla på bra temperament och friska hundar ser vi som självklart och vi följer Svenska Kennelklubbens regler om avel och uppfödning.

Vi åker på utställningar både i Sverige och utanför landets gränser, ett stort intresse. Våra linjer har stor arbetsvilja vilket bekräftas genom avkommor som Champions inom lydnad, spår, agility och rallylydnad. Att få en bra kombination mellan exteriör och inre egenskaper är av största vikt för att få väl fungerande hundar inom alla områden, utställning, arbete och framför allt som familjehundar. Med detta som mål behöver inte det ena utesluta det andra utan kunna bli en bra balans mellan sundhet, arbetsvilja och en utmärkt exteriör.

Är Du intresserad av valp är Du välkommen att höra av Dig till:

Gunilla Torenfält-Fasth, Kolbyttemon Stora Sandstorp, 58597 Linköping

Mobil: 070 795 44 96
gunilla@aqualines.se